porraspuu

Huolella valmistetut sisäportaat

Sisäportaat ja kaiteet valmistetaan Porraspuulla korkealaatuisesta männystä, koivusta ja tammesta. Eri puulajeja yhdistelemällä sekä pintakäsittelyillä saat toivomasi ilmeen. Pintakäsittelyistä yleisimpiä ovat lakkaus, maalaus ja petsaus. Sileä, kestävä pinta saadaan 2-komponenttimaaleilla ja lakoilla. Puuportaat ovat muita porrasmateriaaleja edullisemmat.

Portailla ja kaiteillamme on korkeat vaatimukset mittaustarkkuuden, materiaalien kestävyyden, viimeistelyn ja asennuksen suhteen. CNC-tekniikka mahdollistaa varman laadun ja portaiden istuvuuden.

Porrasgalleria
Puuportaat suunnitellaan kotisi ja tarpeidesi mukaan. Liikkuvatko portailla nuoret vai vanhat jalat? Sopiiko kotisi tyyliin perinteinen lämmin puunsävy, tyylikäs harmaa vai viimeistelisikö ilmeen ilmava lasi? Inspiroidu alla olevista esimerkkiportaistamme. Suunnitellaan yhdessä tarkemmin. Tarkastele galleriaa tästä.

Porrasmallisto
Alla näet yleisimmät porrasmallimme. Näistä suosituin on U1-malli, joka käytännöllisyydessään soveltuu moneen kotiin. Portaiden suunnittelu lähtee tilankäytön ja rakenteiden huomioimisesta. Autamme sinua porrasmallien hahmottamisessa ja eri vaihtoehtojen vertailussa.

Portaidemme puulajit
Puulajeina käytämme ensiluokkaista mäntyä, koivua ja tammea. Mänty luo perinteisen skandinaavisen kodikkaan tunnelman. Männyssä tulevat esiin voimakkaat syykuviot ja vuosirenkaat. Väri on esimerkiksi koivua luonnolliselta sävyltään kellertävämpi. Valon vaikutusta voidaan ehkäistä petsaamalla.

Koivu vaaleana puuna avartaa ja raikastaa. Se sopii monenlaisiin tyyleihin ja on hyvin kulutusta kestävä puulaji. Portaissa suositaan esimerkiksi lakattua tai läpikuultavaksi petsattua pintaa. Koivu kellastuu hieman valon vaikutuksesta.

Tammi on ajattoman arvokas ja porrasmateriaalina erittäin kova ja kestävä. Ilmeeltään tammi on tiheä selkeä syinen ja väriltään keltaisen ruskeaa. Tummahkoa sävyä voidaan esimerkiksi petsata peittävillä tai läpikuultavilla petseillä. Tammi tummuu hieman valon vaikutuksesta.

Portaidemme sävyt
Vakio sävyjä on laaja skaala ja tilauksesta saat juuri toivomasi sävyn. Sopiiko sisustukseesi hurmaava harmaa, valoisa vaalea vai tehokas tumma? Galleriassa esitetyt eivät täysin vastaa lopputulosta. Sopivaa sävyä miettiessäsi, saat avuksesi aidot puiset mallit.